Ingvar Kamprad
[bild från ikeastampa.it]

Dagens PS: Kamprad rankas som sjätte rikast i världen, men han åker ändå gärna andra klass på tåg när han reser. Anledningen är att han vill förstå människorna som köper Ikeas möbler.

Man får inte komma som en turist med en trenchcoat och med en kamera på magen och titta på slummen. Man måste uppleva verkligheten för att förstå lite vad man sysslar med. Vad innebär det att sätta sig på bussen på en flygplats i stället för att ta en taxi. Flygbussen är de vanliga människornas öde. [Läs mer]

Magnus: Kamprad – en av mina största förebilder. Han är Kung! 😀

6 Replies to “Kamprad: Därför åker jag alltid andra klass”

 1. Du skojar! Min också… Har du läst hans bok? Hur han som 5 åring fick sin faster uppe i Sthlm (tror jag) att skicka ner tändsticksaskar som han sedan sålde vidare… Affärstankar redan då.

  Tror du Donna har en chans med tanke på alla jultidningar hon sålde? 😉

 2. Du skojar! Min också… Har du läst hans bok? Hur han som 5 åring fick sin faster uppe i Sthlm (tror jag) att skicka ner tändsticksaskar som han sedan sålde vidare… Affärstankar redan då.

  Tror du Donna har en chans med tanke på alla jultidningar hon sålde? 😉

 3. Hur kan en människa som betraktar kundernas verklighet som ”slummen” vara värd att beundra? Jag vet inte tillräckligt om sanningen bakom hans påstått nazistiska förflutna, men visst andas hans uttalande ”förakt för svaghet” (enl. Harald Ofstads nazistkriterier).
  Mikael W

 4. Hur kan en människa som betraktar kundernas verklighet som ”slummen” vara värd att beundra? Jag vet inte tillräckligt om sanningen bakom hans påstått nazistiska förflutna, men visst andas hans uttalande ”förakt för svaghet” (enl. Harald Ofstads nazistkriterier).
  Mikael W

Comments are closed.